Om Nsleep

Nsleep är ett familjeföretag och var först på den danska marknaden med att producera, utveckla och designa sovmiljöprodukter med kapok, den unika och värdefulla naturfibern. Vår främsta uppgift är att skapa en hälsosam, naturlig och allergifri sovmiljö för dig och din familj.
Kaffe i sängen

Ljuset strömmar in i sovrummet en långsam söndagsmorgon. Du tar med kaffet i sängen och njuter av tystnaden omgiven av de ljuvligaste täcken och kuddar efter en välförtjänt natts sömn. Den avslappnade känslan du får efter en god natts sömn är precis vad vi strävar efter att skapa. Det viktigaste för oss på Nsleep är att du och din familj får den bästa möjliga sömnen med fokus på både hälsa och förbättrad livskvalitet.

 

Därför utvecklar, designar och producerar vi på Nsleep våra egna produkter som alla utgår från kapokens helt speciella egenskaper. På Nsleep kan du få kapoktäcken, kuddar, madrasser och mycket annat som skapar de bästa förutsättningarna för din nattsömn. Du kan läsa mycket mer om kapokens unika egenskaper här.

Det naturliga och hälsosamma sovmiljön

Vi baserar våra produkter på den naturliga livsstilen där tid, lugn och kvalitet värderas högt – vilka också är viktiga element för att skapa den bästa möjliga sömnen och sovmiljön.

 

Namnet Nsleep står för Natural Sleep, eftersom vi har tänkt in det naturliga i alla våra produkter. Det naturliga är din garanti för ekologiska, hållbara och allergivänliga produkter som du tryggt kan svepa in dig själv och dina barn i. På Nsleep fokuserar vi särskilt på produkter för barn och spädbarn, förutom våra produkter för vuxna. Du får alltså förbättrad livskvalitet för hela familjen genom det naturliga valet.

 

Även om våra produkter tillverkas i vår egen syateljé i Vietnam, är vi förankrade i Skagen, vilket kan ses i designen som utgår från det naturliga, minimalistiska och nordiska. Vår design hålls i enkla färger med fokus på produktens kvalitet och din hälsa.

Vi vill skapa positiva samhällsförändringar

Vi vet alla vilken effekt en god natts sömn har på vår energi och välbefinnande. En god natts sömn = en bättre version av sig själv. Därför skapar vi enbart produkter som vi anser gör gott för sömnkvaliteten, så att våra användare har de bästa förutsättningarna för att vara den bästa versionen av sig själva och därigenom skapa positiva samhällsförändringar. - Carl Simon, medgrundare av Nsleep.

De första att introducera kapok i de danska sovrummen

För många år sedan tog vi kapok till Danmark från Thailand, och idag finns kapok i en mängd produkter för sovrummet och många andra ställen på grund av sina helt speciella egenskaper. Vi är lite stolta över att flera danska företag har följt vår goda idé och har liknande produkter med kapok på marknaden.

 


Därför är vi också extra glada över att du väljer Nsleep som leverantör till din sovmiljö. Efter 20 års erfarenhet av att utveckla och producera produkter med kapok kan vi garantera dig den bästa kvaliteten i valet av råmaterial. Våra anställda känner till vår standard och sätter en ära i att kunna leverera produkter av otrolig hög kvalitet som skapar en bättre sömn och livskvalitet för både barn och vuxna.

En resa från Thailand till Vietnam och Skagen

Nsleeps historia börjar i Thailand 2001, där idéskaparen bakom Nsleep, Ole Jensen, besökte landet och upptäckte att madrasserna på stranden var otroligt bekväma att sitta på. Han lärde sig snabbt att madrasserna var fyllda med naturfibern kapok. Han tänkte att kapokens speciella egenskaper borde utnyttjas ännu mer. Därför lät han sy, utveckla och designa dynor och kuddar med kapokfyllning för utemöbler.


Det blev snabbt klart att kapokens isolerande och ventilerande egenskaper kunde användas för att skapa den helt perfekta sovmiljön. En av de största anledningarna till att vi vaknar under natten är på grund av svett och kyla – och just kapoken kan hjälpa till att motverka detta. Därför började Nsleep designa produkter för danskarnas sovmiljö.


Eftersom de lokala i Thailand inte kunde hantera produkterna med tillräckligt god kvalitet, började vi leta efter andra samarbetspartners. Efter flera omvägar och försök med produktion i Indien, som tyvärr inte kunde uppfylla våra krav och standarder, startade vi vår egen syateljé i Hanoi. Detta gjorde vi med hjälp från Danida, som kunde erbjuda kontakter mellan danska och lokala företag i Vietnam. På så sätt fick vi möjlighet att själva styra produktionen och utvecklingen av nya produkter och framför allt ge våra anställda den bästa möjliga arbetsmiljön – vilket är kärnan i vår produktion.


Vi har fortfarande den lilla gruppen av sömmerskor som var med när vi startade syateljén 2010. Men som åren gått har fler kommit till, och den lilla syateljén har blivit större. Dock behåller vi fortfarande den rätta utbildningen och fokuset på hög kvalitet. Lär dig mer om vår syateljé i Hanoi här.


Vi är säkra på att du kommer att uppskatta våra produkter och kapokens magiska egenskaper. Vi vågar lova en drömliknande god nattsömn för både stora och små.

Sov gott!