washing_ammepude

När du tar emot din amningskudde
Många är vana vid att tvätta nya produkter innan de tas i bruk för att tvätta bort eventuellt överskottsfärg och kemiska tillsatser i tyget. Detta är inte nödvändigt när du köper en amningskudde från Nsleep, den är fri från tillsatser och kemikalier.

Det är en bra idé att torktumla amningskudden innan användning för att "fluffa till" kapoket, men det är inte nödvändigt.


Löpande underhåll
Vi rekommenderar att du torktumlar din amningskudde vid minst 55 grader i 20 - 30 min. med jämna mellanrum när kudden används flitigt. Detta kommer att "fluffa till" de fina kapokfibrerna och rengöra för dammkvalster och bakterier, som finns överallt i vår miljö.


Det är inte nödvändigt att tvätta
Studier visar att torktumling effektivt tar bort dammkvalster, bakterier och allergener. Det är inte nödvändigt med tvätt och efterföljande lång torkning. Du sparar energi och minskar utsläpp av avloppsvatten i vår miljö.


Om du väljer att tvätta
Överdraget är försedd med dragkedja och tas enkelt bort från amningskudden. Vi rekommenderar tvätt vid 40 grader och att undvika torktumling. När du tvättar bör du använda ett enzymfritt tvättmedel och undvika att använda sköljmedel.

Om det blir nödvändigt att tvätta innerkudden är det inga problem. Innerkudden är försedd med en dragkedja, så du kan enkelt ta ut kapoket ur kudden före tvätt. Efter tvätt och efterföljande torkning av bolsteret, fyll på med kapok igen och ge eventuellt kudden en extra torktumling för att "fluffa till" kapoket.

 

Har du frågor kan du kontakta vår kundtjänst på +45 53 78 23 24 eller skicka ett e-post till info@nsleep.se.