washing_duvet

När du tar emot din täcke

Många är vana vid att tvätta nya täcken innan användning för att tvätta bort eventuellt överskott av färg och eventuella kemiska tillsatser i tyget. Detta är inte nödvändigt när du köper ett täcke från Nsleep, eftersom det är helt fritt från tillsatser och kemikalier.

Det är en bra idé att ge täcket en omgång i torktumlaren innan användning för att ”fluffa till” kapoken, men det är inte nödvändigt.

Löpande underhåll

Vi rekommenderar att du regelbundet hänger ut ditt täcke för vädring och gärna i solen, kapok älskar sol och värme.

Ge ditt Nsleep-täcke en omgång i torktumlaren vid minst 55 grader i cirka 20 minuter vid behov. Detta kommer att vädra de fina kapokfibrerna och rensa från dammkvalster, bakterier och allergener som kan sitta på utsidan av bolsteret. Dammkvalster och bakterier kan inte leva i kapok.

Det är inte nödvändigt att tvätta

Nya studier visar att torktumling effektivt avlägsnar dammkvalster, bakterier och allergener. Det är inte nödvändigt med tvätt och efterföljande lång torkning för att hålla dina Nsleep-täcken rena och fräscha. Du sparar samtidigt energi och utsläpp av avloppsvatten i vår miljö.

Om du väljer att tvätta ditt täcke

Vi rekommenderar 40 grader, men det kan tvättas på 60 grader.

När du tvättar ditt täcke rekommenderar vi att du använder ett enzymfritt tvättmedel och undviker att använda sköljmedel.

Vi har gjort en videoguide för tvätt av våra täcken. Även om det är en babytäcke vi tvättar i videon, kommer samma princip att gälla för vuxentäcken. Se guiden här

Viktigt vid torkning

Ta ut täcket ur torktumlaren varje halvtimme och knacka varje kassett ordentligt så att kapoken fördelas jämnt i kamrarna och du får kapokfibrerna att separera från varandra. Om täcket inte är helt torrt, upprepas behandlingen.

Observera att om du använder en kondens-torktumlare, krävs avsevärt längre torktid. Vi rekommenderar att du torkar ditt täcke i en torktumlare med avluftning.

Tvätt av vuxentäcken

Vi rekommenderar ett tvätteri för tvätt av vuxentäcken, eftersom det kan vara svårt att genomtorka vuxentäcken i vanliga torktumlare. Om du väljer tvätteri, ska ovanstående tvättråd följas.

Om du har frågor kan du kontakta din återförsäljare eller vår kundtjänst på +45 53 78 23 24 eller skicka oss ett mail på info@nsleep.se.