washing_indsats

Löpande underhåll
Vi rekommenderar att du torktumlar din kapokinsats vid minst 55 grader i 20 - 30 minuter efter behov. Detta kommer att "fluffa till" de fina kapokfibrerna och rengöra för dammkvalster och bakterier. Dammkvalster och bakterier kan sitta på ytan av bolsteret men kommer inte att finnas inuti insatsen, eftersom dammkvalster och bakterier inte kan leva i kapok.

 


Det är inte nödvändigt att tvätta
Studier visar att lätt torktumling effektivt tar bort dammkvalster, bakterier och allergener. Det är därför inte nödvändigt med tvätt och efterföljande lång torkning för att hålla din insats ren och fräsch från alla små kryp som finns i vår miljö. Du sparar samtidigt energi och efterföljande utsläpp av avloppsvatten i vår miljö. Vi rekommenderar endast tvätt av insatsen om något har spillts på den eller om den verkligen behöver det.


Om du väljer att tvätta din insats
Vi rekommenderar tvätt vid 40 grader, därmed sparar du energi och skonar miljön. När du tvättar din kapokinsats bör du använda ett enzymfritt tvättmedel och undvika att använda sköljmedel. Efter tvätt och innan torkning är det viktigt att sträcka insatsen åt båda hållen, eftersom tvätt kommer att få den att krympa lite.


Torkning
Vid torktumling kör på det varmaste programmet tills insatsen är helt torr. Var medveten om att om du använder en kondens-torktumlare krävs betydligt längre torktid. Du kan istället välja att lägga insatsen på en radiator (dock inte en elektrisk radiator) eller hänga ut den för torkning. När den känns torr, avsluta med en kort torktumling på 15 - 20 minuter för att "fluffa till" kapokfibrerna. Det är viktigt att insatsen blir helt torr för att återfå samma sköna komfort som före tvätt.

Har du frågor kan du kontakta vår kundtjänst på +45 53 78 23 24 eller skicka ett e-post till info@nsleep.se.