Washing_mattresspad

När du tar emot din tunna bäddmadrass
Det är vanligt att tvätta nya textilprodukter innan användning för att ta bort eventuellt överskott av färg och kemiska tillsatser. Men när du köper en produkt från Nsleep behöver du inte oroa dig för detta, eftersom våra produkter är fria från tillsatser och kemikalier.


Löpande skötsel
Vi rekommenderar att du torktumlar din tunna bäddmadrass vid åtminstone 55 grader i 20–30 minuter vid behov. Detta kommer att fluffa upp de fina kapokfibrerna och samtidigt rengöra madrassen från husdammkvalster och bakterier, vilka annars kan finnas i din sovmiljö. Husdammkvalster och bakterier trivs inte i kapok, så de kommer inte att penetrera och föröka sig inuti din tunna bäddmadrass.


Ingen tvätt behövs
Studier visar att torktumling är effektivt för att avlägsna husdammkvalster, bakterier och allergener. Det innebär att det inte är nödvändigt att tvätta din tunna bäddmadrass för att hålla den ren från kvalster, förutom i fall av olyckshändelser eller om madrassen verkligen behöver rengöras.


Om olyckan är framme
Skulle det hända en olycka, som att något spills på madrassen, rekommenderar vi att du använder BioZym, vårt effektiva naturliga fläckborttagningsmedel. BioZym är effektivt mot de flesta typer av organiska fläckar.


Om du väljer att tvätta

Om du behöver tvätta din tunna bäddmadrass rekommenderar vi en temperatur på 40 grader, även om den tål upp till 60 grader. Genom att välja lägre temperatur sparar du energi och skyddar miljön. Använd ett enzymfritt tvättmedel och undvik sköljmedel. Efter tvätt är det viktigt att sträcka ut madrassen så att den återfår sin ursprungliga form.


Torkningstips
Torktumla på högsta möjliga värme tills madrassen är helt torr. Om du har en kondenstorktumlare, ställ in den på manuellt med en temperatur på minst 55 grader för att säkerställa att kapoken torkar helt.

Alternativt kan du torka din tunna bäddmadrass på en radiator (ej elradiator) eller hänga den utomhus. Avsluta med en kort torktumlingscykel för att fluffa upp kapokfibrerna.


Frågor?
Vid frågor är du välkommen att kontakta oss direkt eller vår kundtjänst på +45 53 78 23 24 eller via e-post på info@nsleep.se.