washing_mattresstopper

Löpande underhåll

Vi rekommenderar regelbunden dammsugning av bäddmadrassen om det finns allergi mot kvalster i familjen. Eftersom dammkvalster endast finns på ytan av tyget, är det lättare att hålla bäddmadrassen ren jämfört med traditionella bäddmadrasser där dammkvalster och bakterier tränger in och förökar sig i madrassen.

Det är en god idé att då och då vända bäddmadrassen och eventuellt knacka på kapoken för att "fluffa" till den, eftersom kapok kan packa sig där den belastas mest.

Har du en dag med sol och värme är det bra att lägga ut bäddmadrassen, eftersom kapok gynnas av frisk luft, sol och värme.

Tvätt

Om du spiller något på din bäddmadrass, bör du fläckbehandla med varmt såpvatten. Ställ den sedan på kant tills vattnet har avdunstat från bäddmadrassen, använd eventuellt en hårtork på hög värme för torkningsprocessen.

BioZym

Vi rekommenderar vårt effektiva naturliga fläckborttagningsmedel BioZym, om du råkar ut för olyckor på bäddmadrassen, som urin eller kräkningar. Biozym tar bort det mesta av organiskt material.

Vi rekommenderar Nsleep tunna bäddmadrass

Använd alltid en kapok tunna bäddmadrass ovanpå bäddmadrassen.

Den tunna bäddmadrassen från Nsleep fungerar lite som ett madrasskydd. Den tunna bäddmadrassen är vattenavvisande, men inte vattentät. Den kan tvättas i 60 grader och efterföljande torktumling. För att vara helt säker på att skydda din bäddmadrass rekommenderar vi att du köper vårt vådliggerlakan.

Har du frågor kan du kontakta vår kundtjänst på +45 53 78 23 24 eller via e-post på info@nsleep.se.