washing_pillow

När du tar emot din kudde

Många är vana vid att tvätta nya kuddar innan de tas i bruk för att tvätta bort eventuellt överskottsfärg och eventuella kemiska tillsatser i tyget. Detta är inte nödvändigt när du köper en kudde från Nsleep, eftersom den är tillverkad utan tillsatser och kemikalier. Det är en god idé att ge kudden en omgång i torktumlaren innan användning för att "fluffa" upp kapoken, men det är inte nödvändigt.

Löpande underhåll

Vi rekommenderar regelbunden luftning av din kudde, gärna i solsken, eftersom kapok älskar sol och värme.

Ge din Nsleep kudde en omgång i torktumlaren vid minst 55 grader i cirka 20 minuter vid behov. Detta kommer att lufta ut de fina kapokfibrerna och rensa bort eventuella husdammkvalster, bakterier och allergener som kan finnas på ytan av kuddfodralet. Husdammkvalster och bakterier kan inte leva i kapok.

Det är inte nödvändigt att tvätta

Studier visar att torktumling effektivt tar bort husdammkvalster, bakterier och allergener. Det är inte nödvändigt med tvätt och efterföljande lång torkning för att hålla dina Nsleep kuddar rena och fräscha. Du sparar samtidigt energi och minskar utsläpp av avloppsvatten i vår miljö.

Tvätt av kudde med dragkedja

När du tvättar din junior- eller vuxenkudde med dragkedja, ska du ta ut kapoken ur kudden före tvätt. Tvätta kuddfodralet och efter torkning av kuddfodralet, fyll på det igen med kapok. Ge gärna kudden en extra omgång i torktumlaren för att "fluffa" upp kapokfibrerna i kudden.

Tvätt av babynkudde utan dragkedja

När du tvättar din babynkudde bör du använda ett enzymfritt tvättmedel och undvika att använda sköljmedel.

Om du väljer att tvätta din kudde

Vi rekommenderar 40 grader, men den kan tvättas i 60 grader. När du tvättar din kudde bör du använda ett enzymfritt tvättmedel och undvika att använda sköljmedel.

Viktigt under torkning

Du bör torka på hög temperatur, gärna 50 grader, i cirka 60 minuter. Ta ut kudden ur torktumlaren efter ca 30 minuter och knåda eller skaka den så att kapoken fördelas jämnt i kammarna och du separerar kapokfibrerna från varandra, fortsätt sedan torkningen. Om kudden inte är helt torr, upprepa behandlingen. Var uppmärksam på att om du använder en kondens-torktumlare, krävs längre torktid. Vi rekommenderar att du torkar din babynkudde i en torktumlare med utlopp.

Har du frågor kan du kontakta din återförsäljare eller vår kundtjänst på +45 53 78 23 24 eller skicka ett mail till info@nsleep.se.