washing_pudebv

När du tar emot din barnvagnskudde

Många är vana vid att tvätta nya produkter innan de tas i bruk för att tvätta bort eventuellt överskottsfärg och kemiska tillsatser i tyget. Detta är inte nödvändigt när du köper en produkt från Nsleep, eftersom den är fri från tillsatser och kemikalier. Det är en bra idé att torktumla din barnvagnskudde innan användning för att "fluffa till" kudden, men det är inte nödvändigt.

 

Löpande underhåll

Vi rekommenderar att du torktumlar din barnvagnskudde med kapok vid cirka 50 grader i 20 - 30 minuter efter behov. Detta kommer att "fluffa till" de fina kapokfibrerna och rensa bort dammkvalster och bakterier, som finns överallt i vår miljö. De kan sitta på ytan av bolsteret, men kommer inte att tränga in i kudden, eftersom dammkvalster och bakterier inte kan leva i kapok.

 

Det är inte nödvändigt att tvätta

Studier visar att torktumling effektivt tar bort dammkvalster, bakterier och allergener. Det är inte nödvändigt med tvätt och efterföljande lång torkning för att hålla din kudde fräsch och ren från osynliga kryp. Du sparar även energi och minskar utsläppen av avloppsvatten i vår miljö.

 

Om du väljer att tvätta

När du tvättar din barnvagnskudde rekommenderar vi att du tar ut kapoket ur kudden, som är försedd med dragkedjor.

Du kan tvätta bolsteret på 60 grader, men vi rekommenderar 40 grader för att skona bolster och vår miljö.

Du kan torktumla bolsteret, men för att undvika onödigt slitage på tyget och krympning, samt användning av onödig energi, rekommenderar vi att hängtorka. Efter avslutad torkning fyller du på kudden med kapok igen och ger den en kort tur i torktumlaren för att "fluffa till" kapoket och göra kudden skön igen.

 

Har du frågor kan du kontakta vår kundtjänst på +45 53 78 23 24 eller skicka ett e-post till info@nsleep.se.